nic

Speltherapeute

Mijn naam is Nicole Monas                                                                         

Sinds 2000 ben ik werkzaam in een eigen praktijk voor speltherapie.

                                                           

Ik heb zeer ruime ervaring in het begeleiden van mensen van jong tot oud.

Vóór mijn opleiding speltherapie ben ik bijna 20 jaar als fysiotherapeute werkzaam geweest. Ik heb me toen voornamelijk gericht op de psychosomatiek en kinderfysiotherapie.

Middels extra studie in de haptonomie, NLP, ontspanning, focussen, heb ik met veel plezier volwassenen en kinderen met allerlei problematiek begeleid.

 

Al deze ervaringen zijn een grote verrijking in mijn werk als speltherapeute.

Door mijn werk als fysiotherapeute is het spelenderwijs in beweging brengen van het kind en zijn/haar lichaam ook een belangrijk onderdeel van de behandeling. Het gaat daarbij om de beleving en vooral het plezier in bewegen en communiceren. Mijn client-centered grondhouding en dus het vertrouwen, de inleving en onvoorwaardelijke acceptatie, vormen de basis in het contact met uw kind en natuurlijk ook met u als ouder.

Elk kind is onderdeel van een gezinssysteem en netwerk. Door met elkaar te kijken naar alle mogelijkheden en kwaliteiten binnen het totale systeem en naar de kracht van uw kind zelf, leren we samen uw kind beter begrijpen en te begeleiden. Zo kan uw kind beter worden gestimuleerd en zich beter ontwikkelen. Het gaat niet om de hoeveelheid problemen maar om het vergroten van de mogelijkheid, om ze een plaats te geven en indien mogelijk, op te lossen.

 

Zonder steun of reflectie van collega’s, is het naar mijn mening niet mogelijk mijn werk goed te doen. Middels supervisie en intervisie heb ik regelmatig overleg en ondersteuning. Daarnaast vind ik het belangrijk om goed contact te hebben met het netwerk van het kind, zoals ouders, eventueel grootouders, als scholen, verwijzers en andere hulpverleners.

 

Ik houd mijn vak inhoudelijk bij met jaarlijkse bij- en nascholing.

Als zelfstandig speltherapeute ben ik werkzaam in Naaldwijk en Leiderdorp. In Naaldwijk met de Forta Groep Naaldwijk, waar psychiaters, psychologen en diverse therapeuten werken.

In Leiderdorp in een centrum waar o.a. ook psychologen en een orthopedagoog werkzaam zijn. Dit heeft het grote voordeel dat we overleg- en samenwerkingsmogelijkheden hebben.

Zelf ben ik moeder van 2 jongens rond de twintig van wie ik veel geniet en ook veel leer en geleerd heb.